Ordito

Vacature stedenbouw

Werken bij Ordito | vacature stedenbouw

Wat kun je verwachten van de vacature stedenbouw bij Ordito?

Als stedenbouwkundige ben jij de spin-in-het-web voor de leefomgeving van de toekomst. Bij Ordito ben je als stedenbouwkundige niet alleen een ontwerper, maar hou je je bezig met ruimtelijke ontwikkelingen in de breedste zin. Juist het overzicht in deze ontwikkelingen bewaren is jouw kracht als stedenbouwkundige. Je weet waar rekening moet worden gehouden met aspecten als landschap, woningbouwbeleid, verkeer, milieu, veiligheid en (hemel)water.

 

Voor Ordito is een stedenbouwkundige dan ook de perfecte mix van een stedenbouwkundig ontwerper en een planoloog. Jij bent als stedenbouwkundige de verbinding tussen overheid en burger, tussen vakgebieden onderling binnen de ruimtelijke ordening en tussen de theorie en de praktijk. Jouw specialisme als stedenbouwkundige drijft je om anderen te betrekken bij het grotere plaatje voor de leefomgeving van morgen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Maar, hoe ziet je werkdag eruit bij onze stedenbouw vacature? Als (junior) stedenbouwkundige binnen Ordito zijn de werkzaamheden behoorlijk gevarieerd. Samen met de collega’s van planologie werk je aan projecten. De verschillende projecten variëren van een landschappelijk inpassingsplan voor een initiatiefnemer die een woning wil bouwen tot het ontwerpen van een hele nieuwe woonbuurt.


Als stedenbouwkundige ondersteun je planologen met het schrijven van de ruimtelijke onderbouwing terwijl jij je ook bezig houdt met de analyse van het gebied en de locatie. Ondertussen worden de wensen van de intiafnemer steeds duidelijker, maar houd jij als stedenbouwkundige ook het geanalyseerde beleid en de kwaliteiten van de locatie in de gaten. Bij de stedenbouwkundige komen verschillende disciplines samen.


Een voorbeeld is het ontwerpen van een boerenerf; het boerenbedrijf gaat stoppen en de agrarische schuren worden gesloopt. Het stedenbouwkundige ontwerp met verschillende schuurwoningen moet landschappelijk worden ingepast. Als onderdeel hiervan is een berekening vereist en wordt er ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Hier worden de regels vastgelegd door middel van tekst met (principe)tekeningen. Hier draag jij als stedenbouwkundige allemaal aan bij. Aan de hand van dit beeldkwaliteitsplan wordt de kwaliteit van de woningen en de openbare ruimte gewaarborgd. Hopelijk heb je zo een beeld van jouw werkdag via onze stedenbouw vacature.

 

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze werken bij Ordito pagina

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Afhankelijk van jouw ervaring als stedenbouwkundige kiezen we samen voor jou de beste werkomgeving. Het normale leertraject voor een stedenbouwkundige op startniveau start echter bij ons aan het adviesbureau. Hier leren we jou de kneepjes van het vak die je tijdens je studie nog niet hebt geleerd. Je werkt aan actuele projecten voor initiatiefnemers uit het hele land. Met veel verantwoordelijkheid ben je snel op kracht als zelfstandig stedenbouwkundige. Heb je deze ervaring al, of ben je zover doorgegroeid? Dan is er de mogelijkheid om als stedenbouwkundige op detacheringsbasis (zelfstandig) of in een taskforce (teamverband) aan de slag te gaan.

Binnen Ordito krijg je als stedenbouwkundige veel ruimte om zelf te kiezen. Ook als meer ervaren planoloog kun je ervoor kiezen om gezellig in een team aan ons adviesbureau te werken. Of ben je juist een ambitieuze jonge stedenbouwkundige die in het diepe wil duiken? Gaan we die uitdaging aan bij één van onze goede klanten met de juiste begeleiding.

Wat biedt Ordito jou bij de vacature stedenbouw?

Als familiebedrijf werken wij aan duurzame relaties met collega en klant. Een planoloog van Ordito komt dus terecht in een warm bad. Samen met jou creëren wij een werkomgeving voor persoonlijke en professionele groei. Een planoloog bij Ordito krijgt veel ruimte om eigen keuzes te maken. Werken in teamverband of als solist? Werken vanuit huis, bij de klant, of op ons kantoor? Aan jou de keuze.

Naast een sterk competitief salaris, jaarlijkse variabele bonus en startbonus bieden we ook de randvoorwaarden voor een leven lang leren. Jouw ontwikkeling blijft centraal staan, ongeacht jouw niveau.

Meer weten over het werken bij Ordito?

Geïnteresseerd in de vacature stedenbouw? Maak kennis met jouw toekomstige collega:

This is the heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Zoë – Adviesbureau

In ons adviesbureau werk ik als projectleider in een gezellig en informeel team aan ruimtelijke ontwikkeling voor onze klanten.

This is the heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Gijs – Taskforce

In Someren werken we met 4 collega’s van Ordito aan een groot project op locatie, in dit team heb ik me ontwikkeld van starter tot projectleider

This is the heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Arthur – Detachering

Dagelijks gebruik ik mijn ervaring als buitengebied adviseur in detacheringsvorm en help ik klanten de leefruimte optimaal vorm te geven.

Contact opnemen

Solliciteren voor de vacature stedenbouw?

Ben je geïnteresseerd in onze vacature stedenbouw? Vul het contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Word jij onze stedenbouw specialist?

Om stedenbouwkundige te worden heb je een opleiding op het gebied van stedenbouwkunde nodig. Hiervoor kun je een opleiding volgen op het hbo of het universitair niveau. Op het hbo kun je bijvoorbeeld de opleiding Haven en Stedenbouw volgen, terwijl je op universitair niveau de opleiding Civiele Techniek met de specialisatie Stedenbouw kunt volgen.

Stedenbouwkundigen zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, plannen, beheren en herstellen van stedelijke gebieden. Om stedenbouwkundige te worden, moet je eerst een bachelordiploma behalen in stedenbouw, publieke verantwoordelijkheid of een verwante discipline. Daarna kun je een masterdiploma behalen in stedenbouw. Sommige stedenbouwkundigen verdienen ook een doctoraat in stedenbouw. Na het behalen van een diploma, kun je ervoor kiezen om als stedenbouwkundige te werken bij een overheid, een bouwbedrijf of een ontwerpbureau.

Als stedenbouwkundige kan je stedelijke plannen maken, stedelijke ruimte herontwerpen, stedelijke problemen oplossen en bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van steden. Je kan ook onderzoeken hoe bestaande stedelijke omgevingen kunnen worden verfraaid, herontwikkeld of herontworpen om de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren. Je kan ook bijdragen aan het ontwerpen van groene ruimtes in steden, zoals parken, tuinen, recreatiegebieden, speelplaatsen en promenades.