Nieuws

Introductiemeeting 2022

Na het grote succes van de eerste editie in september 2020, nodigen we jou graag uit voor de tweede editie van de Ordito Introductiemeeting!

Een inspirerende avond in het brouwcafé van een van de beste bierbrouwers van het land, gehuisvest in een herbestemde oude suikerfabriek, de Faam.

We ontvangen je graag vanaf 17:00uur, om te genieten van inspirerende sprekers, heerlijke biertjes en goed gezelschap.
Ga snel naar www.introductiemeeting-ordito.nl en meld je aan!

Programma

17.00 Ontvangst met een kop koffie en een zoetigheid
17.15 Voorzitter en 1# spreker Joost van der Wal
17.45 2# spreker Janneke Vermeulen interim manager fysiek domein
18.15 Diner
18.55 3# spreker Arjan van Welsem commercieel directeur Ordito
19.15 4# sprekers Rob Urgert & Joep van Deudekom
19.45 Borrel
21.00 Afsluiting

Frank HabrakenIntroductiemeeting 2022
Lees meer>>

Weer een mooie opdracht voor Ordito

Opnieuw heeft Ordito een mooie opdracht gekregen.

De gemeente Ermelo heeft beleid ontwikkeld om woningbouwplannen tegen elkaar af te wegen.
Initiatieven die geselecteerd zijn, worden door het college in behandeling genomen. Een strakke planning, waaraan zowel gemeente als initiatiefnemer gebonden zijn, moet er voor zorgen dat de woningbouw voortvarend van de grond komt.

In 2020 is een aantal initiatieven geselecteerd. Op basis van het gemeentelijk beleid moeten binnen een half jaar nadat het collegebesluit over de prioritering is genomen, twee onderdelen worden uitgevoerd:

  1. Het opstellen van een intentieovereenkomst (=anterieure overeenkomst) tussen de initiatiefnemer en de gemeente. Daarin worden onder andere afspraken over de kwaliteit, de realisatie en de verzekering van het kostenverhaal vastgelegd.
  2. Het indienen van een ruimtelijk plan (=bestemmingsplan of ruimtelijke onderbouwing). Indien er geen plan of geen volledig plan is ingediend wordt het woningbouwplan geschrapt uit de lijst met prioritaire woningbouwplannen.

 
De gemeente Ermelo heeft Ordito opdracht gegeven

  • zorg te dragen voor het opstellen en afsluiten van de anterieure overeenkomsten
  • initiatiefnemers te begeleiden om tijdig tot een haalbaar plan te komen. Ook het toetsen van het bestemmingsplan en bijbehorende onderzoeken behoort tot de werkzaamheden.

 
Een kolfje naar de hand van Ordito. Resultaat in Recht en Ruimte !

 

Frank HabrakenWeer een mooie opdracht voor Ordito
Lees meer>>

Introductiemeeting Ordito

Ordito Introductie Meeting, Donderdag 14 mei 2020
Ben jij een expert in het ruimtelijk domein?
Voel jij je thuis in een klein team dat barst van de deskundigheid en sfeer?
Dan is het hoog tijd dat wij eens kennismaken! En dat doen wij net even anders.

Registreer je snel op intromeeting-ordito.nl !

Programma
17.00 uur Ontvangst met koffie thee en gebak
17.15 uur Opening dagvoorzitter Joos van der Wal + Ruimtelijk mini College 1
17.40 uur Optreden Iris Noëlle
17.45 uur Ordito Netwerkspel door Aafko Bergenhenegouwen en Dennis Beekman
18.15 uur Diner
18.55 uur Dagvoorzitter Joost van der Wal + Ruimtelijk mini college 2
19.10 uur Optreden Iris Noëlle
19.15 uur Inleiding door Ronald Giphart
20.15 uur Dagvoorzitter Joost van der Wal + Ruimtelijk mini college 3
20.30 uur Film Ordito
20.35 uur Mini concert Iris Noëlle
21.00 uur Borrel
22.00 uur Afsluiting

Locatie
Theater de Boemel
Burgemeester Brokxlaan 8-76
5041 SB Tilburg

Frank HabrakenIntroductiemeeting Ordito
Lees meer>>

Ordito: Ruimte voor jouw ontwikkeling

Na een jaar vol aandacht voor ons personeel, ons kantoor en de ontwikkeling hiervan, staat 2020 in het teken van de ruimte! Wordt 2020 het jaar waarin jij ruimte maakt voor Ordito, en Ordito voor jou? Ordito wil dit jaar de groei van afgelopen jaren vasthouden en maakt daarom ruimte voor versterking!

Wie zijn wij?
Ordito bestaat sinds 2005 en staat voor Resultaat in Recht en Ruimte. Wij zijn een stedenbouwkundig adviesbureau én detacheringsbureau. Wij bieden:
• Advies over recht en ruimte aan overheid, bedrijven en particulieren
• Detachering en bemiddeling in het ruimtelijk domein
• Opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen en projecten

Wie zoeken wij en wat bieden wij?
Ordito is op zoek naar gedreven planologen van elk kaliber, van junior tot senior. Naast het opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen op ons kantoor in Gilze is het in overleg ook mogelijk om gedetacheerd te worden binnen een overheidsorgaan. Jouw ontwikkeling heb je daarmee dus ook zelf in de hand.
Wij bieden een sfeervolle werkomgeving met gedreven collega’s en stellen jouw ontwikkeling daarin voorop. Samen maken we ruimte om te werken aan jouw carrière!

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging binnen een jong en enthousiast team? Twijfel niet en mail jouw CV met een korte motivatie naar Harrie van den Broek op hvdb@ordito.nl of bel op telefoonnummer 06-28551683.

Nieuwsgierig? Kijk dan eens op onze Twitter en Facebookpagina.

Frank HabrakenOrdito: Ruimte voor jouw ontwikkeling
Lees meer>>

Aerius berekening

Stikstof: wat nu?

Bouwprojecten worden stilgelegd, boeren leven in onzekere tijden en we mogen allemaal nog maar 100km/u op de snelweg rijden. Maar wat zijn de gevolgen voor u wanneer u bezig bent met een ruimtelijke ontwikkeling?

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 is het noodzakelijk om bij nieuwe ontwikkelingen de invloed van een project op de stikstofdepositie op omliggende Natura 2000-gebieden in beeld te brengen.

Wij kunnen door middel van een berekening met de Aerius Calculator 2019 in beeld brengen wat de gevolgen zijn van het planvoornemen voor de stikstofdepositie. In deze berekening worden de effecten van de huidige en de nieuwe gebruiksfase evenals de aanlegfase (sloop en bouw) op omliggende Natura 2000-gebieden in beeld gebracht.

Neem contact op met Ordito en één van onze medewerkers helpt u graag hiermee verder.

Frank HabrakenAerius berekening
Lees meer>>

De Bestemming 2019


De Bestemming 2019
Kasteel Meerwijk, Gemaalweg 21, 5221 CH ‘s-Hertogenbosch

Uitnodiging
Ruimteschepper en Ordito nodigen u van harte uit voor de derde editie van De Bestemming op 12 december 2019. Een evenement dat volledig draait om inspiratie, kennis delen en ontmoeten voor leiders en bestuurders, adviseurs en managers in het ruimtelijk werkveld.

De Bestemming
De Omgevingswet, Energietransitie, Klimaat adaptatie, Smart Cities zijn grote opgaven en ontwikkelingen die een transitie noodzakelijk maken voor onze organisaties en onszelf. Zowel als professional en als burger hebben we te maken met de gewenste en noodzakelijke veranderingen. De Bestemming refereert aan de reis die hoort bij deze transitie. Voor ieder is dat net even anders, maar altijd gaat het om processen, mensen, anticiperen en veranderen.
Er zijn grote aanpassingen nodig in uw processen en uw organisatie. Welke zijn dat precies? Hoe pakt u dat het best aan? Welke vaardigheden hebben uw medewerkers nodig? Hoe motiveert u uw mensen voor wéér een verandering? Hoe doen andere organisaties dat? Daarover spreken we met elkaar tijdens De Bestemming. Zodat u uw organisatie vol vertrouwen door alle transitie loodst.

Programma
De themadagen hebben een unieke sfeer. Muziek en humor spelen een belangrijke rol in het interactieve programma. Inspirerende en deskundige inleiders vanuit het werkveld op management en bestuurlijk niveau, gecombineerd met toppers op gebied van communicatie, veranderkunde en filosofie en avontuur hebben geleid tot de twee voorgaande zeer geslaagde tussenhaltes.

Rode draad
De Bestemming themadagen zijn interactief. Het met elkaar van gedachten wisselen en netwerken is van belang. De rode draad is de transitie ten gevolge van de grote opgaven en daarmee de kansen die deze met zich meebrengen. Inhoud verandert en cultuur en organisatievormen nog meer. Hoe kan je samen in de geest van de omgevingswet de nieuwe manier van werken en denken om kan zetten in een succes.

Locatie
Na twee jaar Werkwarenhuis Van Aken gaat de reis verder op een nieuwe bijzondere locatie: Kasteel Meerwijk in ’s-Hertogenbosch.
Graag tot 12 december 2019!

Frank HabrakenDe Bestemming 2019
Lees meer>>

Welkom Dennis Beekman!

Vol trots verwelkomen wij vanaf 1 mei onze nieuwe collega Dennis Beekman bij Ordito. Hij zal ons team versterken op het gebied van sales, marketing, relatiebeheer en het organiseren van onze inspirerende klantdagen. Dennis loopt al enige jaren mee binnen de overheidsdetachering en zal dan ook met dezelfde passie, enthousiasme en energie onze relaties en collega’s terzijde staan. Mocht u Dennis persoonlijk willen feliciteren of kan hij iets voor u betekenen? Neem contact met hem op db@ordito.nl of 0031-638822268.

Wij wensen Dennis alvast heel veel succes en heten hem nogmaals hartelijk welkom bij Ordito!

 

Frank HabrakenWelkom Dennis Beekman!
Lees meer>>

Bestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld

Voor de Brivec-locatie aan de Friesestraatweg 209 in de stad Groningen is door ontwikkelaar Brivec en architectenbureau Onix een woningbouwplan ontwikkeld voor circa 150 (huur)woningen. Ordito heeft het bestemmingsplan voor deze locatie opgesteld en de diverse milieuonderzoeken gecoördineerd. Op 28 maart 2018 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Groningen vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.
Het bouwplan bevat rijenwoningen in hofjes (laagbouw) en een appartementengebouw van 6 woonlagen op de hoek bij de Pleiadenlaan. De gemeente wilt met dat plan gezinnen tegemoet komen die in de stad op zoek zijn naar grotere huurwoningen.


Impressie bouwplan (Onix architecten)

Vanwege de ligging langs de drukke Westelijke Ringweg gaat het bouwplan op bijzondere wijze om met de geluidsbelasting. Door slim gebruik te maken van geluidschermen en afschermende bebouwing kunnen alle woningen voorzien worden van geluidluwe zijden. Andere aandachtspunten voor het bestemmingsplan waren de ligging aan het water en de dijk van het Reitdiep met hoogteverschillen, externe veiligheid, een bodem- en grondwatervervuiling en de aanwezigheid van vleermuizen.

Frank HabrakenBestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld
Lees meer>>

Grootste opdracht ooit voor Ordito!

In het 12-jarig bestaan van Ordito hebben wij natuurlijk wel vaker mooie en grote opdrachten van gemeenten gekregen. Maar een opdracht van dit formaat nog nooit! Het gaat om een opdracht ten behoeve van het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Someren die ruim 6 jaar werk voor 3-5 personen oplevert. Daar zijn wij natuurlijk apetrots op.

De gemeente Someren is al jaren een trouwe klant van Ordito. Veel medewerkers van Ordito hebben hun bijdrage geleverd aan successen daar. Vorig jaar heeft de gemeente Someren Ordito de opdracht gegund om in een deel van het buitengebied per adres na te gaan, of de situatie overeenstemt met het geldende bestemmingsplan. In het eerste deelgebied bleek dat in ongeveer 75 situaties niet het geval. Ordito heeft deze situaties beoordeeld en besproken met de eigenaren/gebruikers. Als legalisatie mogelijk was, konden zij een ruimtelijke onderbouwing indienen. Deze ruimtelijke onderbouwingen zijn getoetst door Ordito.

De opdracht is tot volle tevredenheid van de gemeente uitgevoerd. Voor het resterende deel van het buitengebied ( meer dan 1.000 adressen!) is een Europese aanbesteding gehouden. De gemeente heeft Ordito ook deze enorme opdracht gegund. Fantastisch!

Frank HabrakenGrootste opdracht ooit voor Ordito!
Lees meer>>

Ordito: Jouw bestemming?

Wij hebben de wind in de zeilen en hebben dit jaar alweer een flink aantal nieuwe bestemmingen aangedaan. Daarom zijn wij op zoek naar een leuke collega met enkele jaren werkervaring, die zich als projectleider ziet en ons planteam in Gilze wil komen versterken.

Ordito bestaat sinds 2005 en staat voor Resultaat in Recht en Ruimte. Wij zijn een stedenbouwkundig adviesbureau én detacheringsbureau. Wij bieden:
• Advies over recht en ruimte aan overheid, bedrijven en particulieren
• Detachering en bemiddeling in het ruimtelijk domein
• Opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen en projecten

Wie zoeken wij en wat bieden wij?
– een medior planoloog die zich ziet als projectleider
– enkele jaren aantoonbare ervaring binnen het vakgebied (min. 3 jaar)
– in staat om zelfstandig ruimtelijke plannen en offertes op te stellen en te begeleiden
– aantal werkuren is in overleg (tussen de 24 – 40 uur)
– naast het opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen op ons kantoor in Gilze is het in overleg ook mogelijk om gedetacheerd te worden binnen een overheidsorgaan

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging binnen een jong en enthousiast team? Twijfel niet en mail uiterlijk 1 september 2017 jouw CV met een korte motivatie naar Harrie van den Broek op hvdb@ordito.nl of bel op telefoonnummer 06-28551683.
Wie weet wordt Ordito jouw volgende bestemming!

Nieuwsgierig? Kijk dan eens op onze Twitter en Facebookpagina.

Frank HabrakenOrdito: Jouw bestemming?
Lees meer>>