Nieuws

Welkom Dennis Beekman!

Vol trots verwelkomen wij vanaf 1 mei onze nieuwe collega Dennis Beekman bij Ordito. Hij zal ons team versterken op het gebied van sales, marketing, relatiebeheer en het organiseren van onze inspirerende klantdagen. Dennis loopt al enige jaren mee binnen de overheidsdetachering en zal dan ook met dezelfde passie, enthousiasme en energie onze relaties en collega’s terzijde staan. Mocht u Dennis persoonlijk willen feliciteren of kan hij iets voor u betekenen? Neem contact met hem op db@ordito.nl of 0031-638822268.

Wij wensen Dennis alvast heel veel succes en heten hem nogmaals hartelijk welkom bij Ordito!

 

Frank HabrakenWelkom Dennis Beekman!
Lees meer>>

Bestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld

Voor de Brivec-locatie aan de Friesestraatweg 209 in de stad Groningen is door ontwikkelaar Brivec en architectenbureau Onix een woningbouwplan ontwikkeld voor circa 150 (huur)woningen. Ordito heeft het bestemmingsplan voor deze locatie opgesteld en de diverse milieuonderzoeken gecoördineerd. Op 28 maart 2018 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Groningen vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.
Het bouwplan bevat rijenwoningen in hofjes (laagbouw) en een appartementengebouw van 6 woonlagen op de hoek bij de Pleiadenlaan. De gemeente wilt met dat plan gezinnen tegemoet komen die in de stad op zoek zijn naar grotere huurwoningen.


Impressie bouwplan (Onix architecten)

Vanwege de ligging langs de drukke Westelijke Ringweg gaat het bouwplan op bijzondere wijze om met de geluidsbelasting. Door slim gebruik te maken van geluidschermen en afschermende bebouwing kunnen alle woningen voorzien worden van geluidluwe zijden. Andere aandachtspunten voor het bestemmingsplan waren de ligging aan het water en de dijk van het Reitdiep met hoogteverschillen, externe veiligheid, een bodem- en grondwatervervuiling en de aanwezigheid van vleermuizen.

Frank HabrakenBestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld
Lees meer>>

Grootste opdracht ooit voor Ordito!

In het 12-jarig bestaan van Ordito hebben wij natuurlijk wel vaker mooie en grote opdrachten van gemeenten gekregen. Maar een opdracht van dit formaat nog nooit! Het gaat om een opdracht ten behoeve van het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Someren die ruim 6 jaar werk voor 3-5 personen oplevert. Daar zijn wij natuurlijk apetrots op.

De gemeente Someren is al jaren een trouwe klant van Ordito. Veel medewerkers van Ordito hebben hun bijdrage geleverd aan successen daar. Vorig jaar heeft de gemeente Someren Ordito de opdracht gegund om in een deel van het buitengebied per adres na te gaan, of de situatie overeenstemt met het geldende bestemmingsplan. In het eerste deelgebied bleek dat in ongeveer 75 situaties niet het geval. Ordito heeft deze situaties beoordeeld en besproken met de eigenaren/gebruikers. Als legalisatie mogelijk was, konden zij een ruimtelijke onderbouwing indienen. Deze ruimtelijke onderbouwingen zijn getoetst door Ordito.

De opdracht is tot volle tevredenheid van de gemeente uitgevoerd. Voor het resterende deel van het buitengebied ( meer dan 1.000 adressen!) is een Europese aanbesteding gehouden. De gemeente heeft Ordito ook deze enorme opdracht gegund. Fantastisch!

Frank HabrakenGrootste opdracht ooit voor Ordito!
Lees meer>>

Ordito: Jouw bestemming?

Wij hebben de wind in de zeilen en hebben dit jaar alweer een flink aantal nieuwe bestemmingen aangedaan. Daarom zijn wij op zoek naar een leuke collega met enkele jaren werkervaring, die zich als projectleider ziet en ons planteam in Gilze wil komen versterken.

Ordito bestaat sinds 2005 en staat voor Resultaat in Recht en Ruimte. Wij zijn een stedenbouwkundig adviesbureau én detacheringsbureau. Wij bieden:
• Advies over recht en ruimte aan overheid, bedrijven en particulieren
• Detachering en bemiddeling in het ruimtelijk domein
• Opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen en projecten

Wie zoeken wij en wat bieden wij?
– een medior planoloog die zich ziet als projectleider
– enkele jaren aantoonbare ervaring binnen het vakgebied (min. 3 jaar)
– in staat om zelfstandig ruimtelijke plannen en offertes op te stellen en te begeleiden
– aantal werkuren is in overleg (tussen de 24 – 40 uur)
– naast het opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen op ons kantoor in Gilze is het in overleg ook mogelijk om gedetacheerd te worden binnen een overheidsorgaan

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging binnen een jong en enthousiast team? Twijfel niet en mail uiterlijk 1 september 2017 jouw CV met een korte motivatie naar Harrie van den Broek op hvdb@ordito.nl of bel op telefoonnummer 06-28551683.
Wie weet wordt Ordito jouw volgende bestemming!

Nieuwsgierig? Kijk dan eens op onze Twitter en Facebookpagina.

Frank HabrakenOrdito: Jouw bestemming?
Lees meer>>

MOOI STAALTJE ONTZORGING DOOR ORDITO !!

Opnieuw kiest een Brabantse gemeente voor creativiteit in de aanpak van achterstanden. De gemeente Reusel-de Mierden heeft besloten, de procedurele begeleiding van 24 bestemmingsplannen volledig uit te besteden. Op ons kantoor in Gilze is alles in gereedheid gebracht om deze prachtige opdracht tot een succes te maken. Uiteraard zal één van onze mensen regelmatig in Reusel aanwezig zijn voor overleg en dergelijke. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen ons adviesteam en onze detacheringscollega’s. Op onze website is binnenkort “live” te volgen, hoe het project verloopt. Alle plannen worden ( om privacyredenen zonder vermelding van namen en adressen) vermeld op een pagina, waar de stand van zaken per plan zichtbaar is. Het overzicht is ook een mooie monitor voor politici, die het tempo van deze opdracht willen volgen.

Alle mensen van Ordito gaan hun uiterste best doen om van dit project een knallend succes te maken. En dat gaat lukken!

Nieuwsbericht Eindhovens Dagblad

Frank HabrakenMOOI STAALTJE ONTZORGING DOOR ORDITO !!
Lees meer>>

2017: het jaar van de Bestemming!

Na het smakelijke jaar 2016 is het tijd voor de bestemming. In dit nieuwe jaar gaan we verder bouwen aan Ordito. Voor zowel de Orditianen, de klanten als de omgeving is er een Bestemming. De bestemming gaat in 2017 op de volgende manier worden vormgegeven:

Voorbestemd voor onze klanten
Meer en meer gaan we met onze klanten partnerships aan. Niet voor een klant werken, maar met een klant werken. Het liefst met mixen van bestemmingsplannen en detacheringen. Klanten gaan dit jaar verrast worden met ons heerlijke omgevingsbiertje de Bestemming en dit jaar willen we kennissessies op inspirerende bestemmingen gaan introduceren.

Maatschappelijke bestemming
Dat Ordito een maatschappelijk betrokken bedrijf is, gaan we ook dit jaar laten zien en laten ervaren aan onze collega’s en klanten. Als partner van de Stichting Fondwa (Haïti) zorgen wij ook voor een duurzame bestemming van onze middelen.

Houd onze twitter, linkedin en facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws over het jaar van de bestemming!

Frank Habraken2017: het jaar van de Bestemming!
Lees meer>>

Wauw…

Ordito heeft wederom een aanbesteding gewonnen! Deze keer hebben we een mooie opdracht op het vakgebied ruimte gegund gekregen van de gemeente Oirschot, een gemeente waar wij al jaren een partnerschap mee hebben. Gemeente Oirschot bedankt voor deze prachtige opdracht. Wij gaan weer de passie en kwaliteit leveren die jullie van ons gewend zijn!

Frank HabrakenWauw…
Lees meer>>

Mooie opdracht voor Ordito

De gemeente Someren bereidt een nieuw bestemmingsplan Buitengebied voor.
Per adres wordt gecontroleerd of de situatie overeenstemt met het geldende bestemmingsplan.
In het eerste deelgebied blijkt dat in ongeveer 75 situaties niet het geval.
Ordito gaat deze situaties beoordelen en bespreken met de eigenaren/gebruikers. Als legalisatie mogelijk is, kunnen zij een ruimtelijke onderbouwing indienen.
Deze ruimtelijke onderbouwingen worden getoetst door Ordito.  De opdracht moet dit jaar worden afgerond dus we houden de vaart er in.
De kwaliteit van ons Plan van Aanpak en de kwaliteit van het team heeft bij de gemeente Someren de doorslag gegeven.

Ordito ontzorgt de gemeente maximaal. Ordito : Resultaat in Recht en Ruimte

Frank HabrakenMooie opdracht voor Ordito
Lees meer>>

Werken bij Ordito doe je niet alleen!

Niet voor niets is Ordito het Italiaanse woord voor netwerk. Met een team van leuke en deskundige professionals zetten wij onze tanden in ruimtelijke vraagstukken. En om er voor te zorgen dat we elkaar goed weten te vinden, onze kennis op peil blijft en we onze open en frisse blik behouden, komen we regelmatig bij elkaar. Voorbeelden van onze bijeenkomsten zijn kennissessies, kwartaalmeetings en feestelijke bijeenkomsten zoals het Sinterklaasfeest en onze Kerstviering.

Ben je benieuwd hoe dat er uitziet? Kijk dan eens op onze Twitter en Facebookpagina.

adminWerken bij Ordito doe je niet alleen!
Lees meer>>