Nieuws

Cara

In 2010 heb ik de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de NHTV afgerond. Daarna heb ik in verschillende vakgebieden werkervaring opgedaan. Uiteindelijk ben ik in 2016 weer in de RO wereld gerold. Na 6 jaar ervaring binnen de gemeentelijke overheid heb ik de overstap gemaakt naar Ordito, een organisatie waar persoonlijke aandacht belangrijk is. Als het gaat om ruimtelijke vraagstukken vind ik het interessant om de beschikbare ruimte goed in te richten met het oog op de toekomst. Ik kijk dan bijvoorbeeld graag naar duurzaamheid en natuurinclusief bouwen.

Opleiding: Planologie en ruimtelijke ordening – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenCara
Lees meer>>

Arjan

In 1971 ben ik geboren in Vleuten bij Utrecht, als jongste van 10 (ja u leest het goed) kinderen. Opgegroeid ben ik in Limburg, gestudeerd heb ik in Brabant en vervolgens heb ik achtereenvolgens gewoond en gewerkt in Noord-Holland, Utrecht en tot slot weer in Brabant. Dus wie weet waar ik vandaan kom, mag het zeggen. Met mijn (Limburgse) vrouw en 2 kinderen woon ik sinds 2014 naar volle tevredenheid in Berkel-Enschot.

In Tilburg studeerde ik Bedrijfseconomie, afstudeerrichting Marketing van Dienstverlening. De eerste 11 jaar van mijn daaropvolgende werkervaring betrof het doen van veel (fundamenteel, handelingsgericht) onderzoek in m.n. publieke organisaties naar klant- en medewerkertevredenheid. Met als doel het opdrachtgevend management handvatten te geven om het medewerkers en klanten (nog) beter naar de zin te maken. Sinds 2008 ben ik werkzaam in de detacheringsbranche, in organisaties die zich richten op het bemiddelen en detacheren van medewerkers in het ruimtelijk domein bij gemeenten.

Mijn motto is “binnen beginnen is buiten winnen”, en daarmee bedoel ik dat als je als organisatie goed voor je medewerkers zorgt, zij op hun beurt goed voor de klanten zorgen. Dit uitgangspunt vind ik helemaal terug binnen Ordito en mijn streven is eraan bij te dragen dat Ordito dit de komende jaren gewoon kan blijven doen.

Waren alle organisaties maar zo.

Opleiding: Bedrijfseconomie – Tilburg University
Werkervaring:    Commercieel directeur – Ordito
Frank HabrakenArjan
Lees meer>>

Jelmer

Vroeger op vakanties in Zeeland maakte ik hele dorpen op het strand. Tijdens de lessen op de middelbare school tekende ik al stadjes in mijn schrift. Best wel logisch dat ik na de havo, Urban Design ging studeren in Breda. In 2020 ben ik afgestudeerd en na een jaar Europe verkent te hebben op de fiets ben ik klaar om het werkveld in te gaan. Ik vind het interessant om in mijn ontwerp rekening te houden met de cultuurhistorie, duurzaamheid en de ‘sociale’ aspecten. Ik hoop mijzelf bij Ordito verder te kunnen ontwikkelen tot professional binnen het vakgebied.

Opleiding: Urban design – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenJelmer
Lees meer>>

Judith

In 2021 ben ik begonnen in het ruimtelijk domein. Na mijn opleiding aan de NHTV(Buas) ben ik in de Retailbranche gerold en voordat ik het wist, was ik 18 jaar verder. Mijn interesse in maatschappelijke ontwikkelingen en het maken van beleid was altijd al aanwezig. Ik zocht dit na mijn studie vooral op het vlak van toerisme en recreatie.  In 2021 heb ik eindelijk gedurfd een nieuwe weg in te slaan en ben ik via een werk/leertraject bij Ordito aan de slag gegaan. Met de maatschappelijke opgaven zoals het oplossen van het woningentekort, de klimaatadaptatie, energietransitie en werken onder de nieuwe Omgevingswet, liggen er mooie uitdagingen waar ik mij graag voor wil inzetten.

Opleiding: Bacehelor’s degree, Leisure management – Breda University of Applied Sciences
medewerker lokale overheid fysieke leefomgeving – Bestuursacademie Nederland
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenJudith
Lees meer>>

Daphne

Ik ben een enthousiaste starter met flink wat levenservaring. Na het afronden van een Master Omgevingsrecht heb ik tijdens een twee jaar durende reis door Latijns Amerika bijgedragen aan een aantal projecten op het gebied van duurzaamheid. Hierna ben ik terecht gekomen bij een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en Fairtrade producten, met zorg voor mens en milieu. Vooral mijn taak als secretaris van Ondernemingsraad heeft mij veel geleerd op het gebied van eerlijke belangenbehartiging van zowel werknemer als werkgever. Dit kenmerkt mij als een echte teamspeler, gedreven en bereid overal te helpen waar nodig.
Ik word gedreven door deze snel veranderende wereld waar ik met creatieve oplossingen en daadkracht kan bijdragen aan een betere en gezonde leefomgeving. Het Omgevingsrecht spreekt mij aan vanwege de complexiteit en diversiteit, waarbij je zowel dicht bij het bestuur, als bij de burger staat.
Als nieuweling in het vak wil ik mij verder ontwikkelen en ben ik blij dat Ordito mij deze kans heeft gegeven. Door de diversiteit aan werkzaamheden bij mijn vorige werkgever pik ik dingen erg snel op en ben ik een echt duizendpoot.

Opleiding: Ruimtelijke ordening en planologie – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenDaphne
Lees meer>>

Christiaan

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in steden, de werking ervan en het proces van de ontwikkeling. Steden zijn geen statische objecten, er zijn altijd projecten aan de gang om de leefbaarheid en het aangezicht van de stad verder te ontwikkelen. Deze interesse heeft mij ertoe gezet om de bacheloropleiding Planologie te volgen aan de Universiteit Utrecht, waarna ik begonnen ben met de master. Tijdens mijn masteropleiding Spatial Planning heb ik de kans gekregen om aan de slag te gaan als junior planoloog bij Ordito. Na een tijd vooral de theoretische kant van planologie te hebben onderzocht ben ik klaar om de theorie in de praktijk te brengen.
Nederland is door zijn beperkte ruimte een interessant land om op ruimtelijk gebied te werken. Een gewenst leefklimaat creëren betekent afwegingen maken tussen de belangen van verschillende stakeholders en de doelen die wij als samenleving willen bereiken. Als planoloog sta je in het midden van dit proces, een uitdagende positie waarbij verschillende rollen moet innemen. Ik ga deze uitdaging graag aan de komende jaren met Ordito.

Opleiding: Master’s degree, Spatial Planning – Breda University of Applied Sciences
Bachelor of science – BS, Geografie, Planologie en Milieu
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenChristiaan
Lees meer>>

Jasper

Affiniteit met ruimte en economie heb ik altijd gehad. Als klein kind al richtte ik op papier steden in en later heb ik vele uren doorgebracht achter mijn computer om het spel SimCity te spelen. De bewoners van mijn steden kregen een prachtige leefomgeving en konden met het openbaar vervoer naar hun werk. Industrieterreinen kregen een plekje buiten de bewoonde wereld en een groenstrook zorgde voor een gezonde barrière tussen woonomgeving en industrie. De keuzes om sociale geografie en planologie en later economische geografie te gaan studeren, zie ik dan ook als de juiste, want ik heb deze studies aan de UU met veel plezier afgerond.
Na mijn studies en enkele omzwervingen ben ik in 2020 als adviseur begonnen bij Ordito. Het werkveld ‘ruimtelijke ontwikkeling’ is bijzonder breed en divers en dat maakt het zo leuk. Ieder ruimtelijk vraagstuk is uniek en behoeft een passende oplossing.

Opleiding: Bachelor sociale geografie en planologie – Universiteit Utrecht
Master economische geografie – Universiteit Utrecht
Werkervaring:    Detachering via Ordito – Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening – gemeente Drimmelen
Detachering via Ordito – Specialist RO bij taskforce – gemeente Mill en Sint Hubert en gemeente Cuijk
Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenJasper
Lees meer>>

Samira

Ik ben een enthousiaste en leergierige afgestudeerd studente Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Breda University of Applied Sciences (voormalig NHTV). De combinatie tussen ruimtelijke vraagstukken en allerlei sociaal-maatschappelijke vraagstukken fascineert mij. Met mijn hbo-diploma op zak ga ik daarom verder met de Pre-master Sociologie en de master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Naast mijn (Pre-)master ben ik parttime werkzaam bij Ordito. Ik ben blij dat Ordito mij de kans heeft geboden om mezelf te kunnen ontwikkelen in het werkveld.

Opleiding: Ruimtelijke ordening en planologie – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenSamira
Lees meer>>

Tess

Vanaf jonge leeftijd trok projectontwikkeling al mijn aandacht. De keuze om in dit vakgebied te gaan werken, was dan ook zo gemaakt. In september 2016 ben ik begonnen aan de opleiding Built Environment, differentiatie Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV). Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Ordito en heb ik de sfeer kunnen proeven bij dit prachtige bedrijf. In augustus 2020 ben ik dan ook als junior planoloog begonnen bij Ordito. Bij Ordito krijg ik, als starter op de arbeidsmarkt, de kans om kennis en ervaring op te doen in het vakgebied.

Opleiding: Ruimtelijke ordening en planologie – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenTess
Lees meer>>

Jordin

Tijdens de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de BUas (voormalig de NHTV Breda) vond ik het interessant om invloed te hebben op iemands eerste levensbehoefte, namelijk bijdragen aan een aangenaam leef- en woonklimaat. Na het succesvol afronden van deze opleiding ben ik mijn grenzen letterlijk gaan verleggen door in Afrika en Azië rond te reizen. Ik kwam erachter dat een aangenaam leefklimaat niet vanzelfsprekend is en dat planologen hier een essentieel onderdeel van uit kunnen maken. Nederland lijkt me een schitterend land om als planoloog aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen.

Opleiding: Ruimtelijke ordening en planologie – Breda University of Applied Sciences
Werkervaring:    Adviseur Ruimte – Ordito
Frank HabrakenJordin
Lees meer>>