Nieuws

Grootste opdracht ooit voor Ordito!

In het 12-jarig bestaan van Ordito hebben wij natuurlijk wel vaker mooie en grote opdrachten van gemeenten gekregen. Maar een opdracht van dit formaat nog nooit! Het gaat om een opdracht ten behoeve van het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Someren die ruim 6 jaar werk voor 3-5 personen oplevert. Daar zijn wij natuurlijk apetrots op.

De gemeente Someren is al jaren een trouwe klant van Ordito. Veel medewerkers van Ordito hebben hun bijdrage geleverd aan successen daar. Vorig jaar heeft de gemeente Someren Ordito de opdracht gegund om in een deel van het buitengebied per adres na te gaan, of de situatie overeenstemt met het geldende bestemmingsplan. In het eerste deelgebied bleek dat in ongeveer 75 situaties niet het geval. Ordito heeft deze situaties beoordeeld en besproken met de eigenaren/gebruikers. Als legalisatie mogelijk was, konden zij een ruimtelijke onderbouwing indienen. Deze ruimtelijke onderbouwingen zijn getoetst door Ordito.

De opdracht is tot volle tevredenheid van de gemeente uitgevoerd. Voor het resterende deel van het buitengebied ( meer dan 1.000 adressen!) is een Europese aanbesteding gehouden. De gemeente heeft Ordito ook deze enorme opdracht gegund. Fantastisch!

Frank HabrakenGrootste opdracht ooit voor Ordito!