Nieuws

De Duurzame Donderdag

Donderdag 24 september 2015 is zeker géén ‘gewone donderdag’.
Het is dan namelijk ‘De Duurzame Donderdag’, een initiatief van het Bouw Advies Instituut (BAI).

Speciaal voor bedrijven en organisaties die professioneel met duurzaamheid en het energieloket te maken krijgen is een informatief en interactief programma samengesteld met deskundige gasten en sprekers.

Programma:

Openingsspreker: Roël Hoppezak (Wethouder Gemert-Bakel)

Gastspreker: Peter Linders (Kwartiermaker binnen programma’s van Platform31 en Energiesprong)

Binnen Platform31 en Energiesprong worden landelijke initiatieven/programma’s ontwikkeld met gemeenten, woningcoöperaties en marktpartijen om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen.

Discussiepanel: met onder andere Robert Koolen (Dir. Strategie & Innovatie Heijmans), Peter Linders (Kwartiermaker Platform31 en Energiesprong), Politicus (Anne-Marie Spierings, Gedeputeerde Argr. Ontwikkeling, Energie en Bestuur N.B.), ondernemer en financierder

Met als onderwerpen:

  • Energieloket (vormgeving, aansluiting bewoners, etc.);
  • Rol gemeenten in duurzame initiatieven (vanuit bedrijven, bewoners, etc.);
  • Duurzaamheid en Economie. (Vernieuwende) financieringsvormen in verduurzaming bestaande woningen, duurzame initiatieven/technologieën, etc.;
  • Nieuwe duurzame technologieën voor de gebouwde omgeving;
  • Eigen ervaring(en) ondernemer(s) bij verduurzamen (duurzaam inrichten) bedrijf;
  • Toekomstige duurzame agenda Rijksoverheid.
  • Kan verduurzamen niet sneller? (waar lopen we als ondernemers tegenaan (financiering/regelgeving/onwetendheid enz) en waar ligt dan de oplossing)
  • Is er voldoende kennis? Of dienen er nieuwe opleidingen gestart te worden ? Hoe zorgen we ervoor dat de kennis sneller toegeëigend en verspreid wordt?

Het zakelijke deel van de dag is van 10.30 uur tot 15.30 uur. Het volledige overzicht van sprekers en activiteiten kunt u vinden op www.deduurzamedonderdag.nl.

Uiteraard wordt voor de inwendige mens gezorgd! Daarom zou het fijn zijn als u ons (vóór 20 september) kunt laten weten of we op uw komst mogen rekenen.

Stuur daarvoor even een e-mail naar: aanwezig@deduurzamedonderdag.nl

adminDe Duurzame Donderdag