Nieuws

Bestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld

Voor de Brivec-locatie aan de Friesestraatweg 209 in de stad Groningen is door ontwikkelaar Brivec en architectenbureau Onix een woningbouwplan ontwikkeld voor circa 150 (huur)woningen. Ordito heeft het bestemmingsplan voor deze locatie opgesteld en de diverse milieuonderzoeken gecoördineerd. Op 28 maart 2018 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Groningen vastgesteld. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.
Het bouwplan bevat rijenwoningen in hofjes (laagbouw) en een appartementengebouw van 6 woonlagen op de hoek bij de Pleiadenlaan. De gemeente wilt met dat plan gezinnen tegemoet komen die in de stad op zoek zijn naar grotere huurwoningen.


Impressie bouwplan (Onix architecten)

Vanwege de ligging langs de drukke Westelijke Ringweg gaat het bouwplan op bijzondere wijze om met de geluidsbelasting. Door slim gebruik te maken van geluidschermen en afschermende bebouwing kunnen alle woningen voorzien worden van geluidluwe zijden. Andere aandachtspunten voor het bestemmingsplan waren de ligging aan het water en de dijk van het Reitdiep met hoogteverschillen, externe veiligheid, een bodem- en grondwatervervuiling en de aanwezigheid van vleermuizen.

Frank HabrakenBestemmingsplan voor 150 woningen in de Reitdiepzone van Groningen vastgesteld